sekret domu
Zawsze o tym marzyłam. Czysty, ciepły dom, domowy, ciemny chleb, własna szynka, dom pachnący ciastem. Dom...
Dziś mam wrażenie, że otwieram drzwi do tajemniczego ogrodu.
Mąż ma wędzarnię, szynka jego roboty bije na głowę wszystkie najlepsze mięsiwa świata.
Co dwa dni piekę wspaniały, pachnący, razowy chleb. Ten zestaw razem to bajka.
A teraz będziemy mieli swój własny dom...taki, który połączy przeszłe pokolenia i naszą przyszłość.
Brakuje jeszcze tylko migdałowych ciasteczek.
Oto one, najbardziej domogenne ciasteczka na świecie:)
-2 szklanki mąki
-1 łyżeczka sody
-6 łyżek cukru pudru
-1 jajko
-15 dkg masła
-5 dkg miodu
-mielone migdały
Zagnieść ciasto, schłodzić w lodówce ok 1 godziny. Rozwałkować, wyciąć ciastka. Piec10min w temperaturze 200 stopni C.
Dziś mam wrażenie, że otwieram drzwi do tajemniczego ogrodu.
Mąż ma wędzarnię, szynka jego roboty bije na głowę wszystkie najlepsze mięsiwa świata.
Co dwa dni piekę wspaniały, pachnący, razowy chleb. Ten zestaw razem to bajka.
A teraz będziemy mieli swój własny dom...taki, który połączy przeszłe pokolenia i naszą przyszłość.
Brakuje jeszcze tylko migdałowych ciasteczek.
Oto one, najbardziej domogenne ciasteczka na świecie:)
-2 szklanki mąki
-1 łyżeczka sody
-6 łyżek cukru pudru
-1 jajko
-15 dkg masła
-5 dkg miodu
-mielone migdały
Zagnieść ciasto, schłodzić w lodówce ok 1 godziny. Rozwałkować, wyciąć ciastka. Piec10min w temperaturze 200 stopni C.
Dzielna pomocnica:) |
Domki |
Złote krążki |
Śliczny fekt końcowy:) |
Cudownie!:D
OdpowiedzUsuńCiasteczka są pyszne, miękkie i pięknie pachną! Polecam!
OdpowiedzUsuń